VigeVageKnjige – knjige za vse starosti

VigeVageKnjige je založba, specializirana za izdajanje stripov za otroke ter risoromanov (graphic novels) za mlade odrasle in odrasle. Do zdaj smo izdali 35 naslovov, od letos pa domujemo na Runkovi 2 v Šiški.

Vsak dan je dan za – risoroman

Založba uradno deluje od leta 2013. Prepoznavna je po izjemno kakovostnem izboru knjig za vse starosti. Pri nas izhajata otroški stripovski seriji ARIOL in ŠKATLA, s katerima se otroci učijo brati, z branjem pa začnejo tudi taki, ki ga ne marajo najbolj. Namreč izjemno skrb namenjamo vzgoji bralne pismenosti tako otrok kot odraslih, saj smo prepričani, da prav literarni žanr, ki ga izdajamo, lahko predstavlja tvorno stopnico v izgradnji branja kot osnovne in vsakodnevne človekove aktivnosti.

Temeljni cilj zavoda VigeVageKnjige, zavoda za literarno založništvo in druge svobode, je prevajanje izjemnih literarnih del v slovenski jezik in izdajanje knjig z visoko dodano vrednostjo. S premišljeno izbranimi, pazljivo prevedenimi, brezkompromisno lektoriranimi in oblikovno prepoznavnimi knjigami v slovenščini ter s “tailor-made” spremljevalnimi dogodki v čast izida vsake od njih želi zavod prispevati k širjenju bralne kulture in kritične misli.

Vse naše knjige, ki so se kvalificirale, so prejele znak Zlata hruška – imamo jih že 11! Lani smo na knjižnem sejmu prejeli nagrado za Knjigo leta 2019 (za Vinjete straholjubca) ter dva Zlatirepca za najboljši strip.

VigeVageKnjige moto se glasi: “Vsak dan je dan za – risoroman!”

Kljub zaprtju dostopni za bralce

V času epidemije je naša pisarna in prodajalna knjig v pritličju stolpnice sicer zaprta, a stranke knjige vseeno lahko naročijo v naši spletni knjigarni, prevzamejo pa jih lahko tudi osebno, po predhodnem dogovoru na številki 070 45 00 67.

Če jim bolj ustreza, jim naročeno lahko pa tudi pošljemo – poštnino častimo!

 

VigeVageKnjige, zavod za literarno založništvo in druge svobode


Runkova 26
1000 LJUBLJANA

TEL: 070 45 00 67

SPLETNA STRAN: www.vigevageknjige.org
FB: https://www.facebook.com/vigevageknjige
Instagram: @vigevageknjige_