Kako lahko podpremo lokalna podjetja?

Podpiram Šiško

Ob omejitvah zbiranja in zaprtju oziroma omejitvi delovanja nekaterih dejavnosti je bilo podjetnikom, umetnikom, ustvarjalcem odvzeto še nekaj – stik s potrošniki. Ta vsakodnevna rutina, ki so je bili vajeni, se je preselila v virtualni prostor in čas je, da jim zadovoljstvo z njihovim delom izkažemo na čim več načinov. Številni so svoje storitve in izdelke preselili na splet ali ponudili alternativo – darilne bone, ki jih bomo lahko izkoristili, ko se naša življenja vrnejo v ustaljene tirnice. Prihaja praznični čas, ko lahko tudi v obliki daril izkažemo podporo našim ljubim lokalcem, ki s svojim delom podpirajo lokalno skupnost.

6 idej, kako v teh časih podpreti lokalna podjetja in tako kot ti tudi jaz #podpiramŠiško.

Kupi darilne kartice

Kmalu bo spet tako kot je bilo nekoč! Ko se bomo znova lahko vrnili k svojemu najljubšemu frizerju, se s prijatelji dobili na najboljši kavi v Šiški ali se udeležili skupinske vadbe joge. Ker pa se podjetniki kot tudi najrazličnejši umetniki in rokodelci kljub zaprtju ali delnem obratovanju še vedno srečujejo s stroški, jim olajšajmo težko obdobje in kupimo darilne kartice, ki jih bomo lahko kmalu unovčili.

Stopi v stik

Številni Šiškarji so se na lokalne ponudnike v njihovem času delovanja izredno navezali. In tudi obratno. Najrazličnejši ustvarjalci zagotovo pogrešajo stik s svojimi strankami, zato jim lahko dan polepšamo srčnim sporočilom ali klicem, kjer jih vprašamo, kako se počutijo in jim ponudimo najrazličnejšo pomoč. Decemberski čas je za dobrodelne geste več kot primeren!

Božično darilo kupi pri lokalnem ponudniku

Unikatna, ročno izdelana darila so vedno dobra izbira. Težek čas pa ni le za ustvarjalce in podjetnike, ampak tudi za številne ostale posameznike, ki morajo žrtvovati svoje prihranke, da lahko preživijo krizno obdobje. Zato bodo vaši prijatelji zagotovo veseli tudi darilnega bona, ki ga bodo lahko izkoristili tako za izdelke kot storitve.

Kot zadovoljni potrošnik dober glas širi naprej

Da bi preprečili najhujše in bi se naš najljubši lokal zaprl, moramo nujno svoje dobre izkušnje razširiti daleč naokoli. Svojim prijateljem, znancem ali sledilcem na družbenih omrežjih delite svojo izkušnjo in priporočite storitve ali izdelke lokalnih ponudnikov ter jih spodbudite v nakup darilnih kartic.

Podpri na družbenih omrežjih

Sledi, všečkaj, komentiraj, označi prijatelja in pusti odziv. Veliko pozornost lahko izkažete tudi z deljeno fotografijo izdelka ali storitve, ki vas je navdušila, pri tem pa ne pozabite označiti tudi ustvarjalca ali majhno podjetje, ki je ugodilo vašim željam. Ne pozabimo, podpora je lahko tudi samo shranjena fotografija ali objava, ki nas bo nekoč spomnila na unikatnega ustvarjalca.

Odkrij nove blagovne znamke

Čeprav se ljudje radi oklepamo rutine in težko sprejmemo novosti, je vseeno priporočljivo, da kdaj tudi stopimo iz svoje cone udobja. Raziskujmo naprej in odkrivajmo nove blagovne znamke, ki so nam jih priporočili drugi. Mogoče pa boste na ta način odkrili ustvarjalca, ki vam je pisan na kožo in razume vaše želje.